Kort (geografi) - Sud-Est (Haiti) (Sud-Est)

Sud-Est (Sud-Est)
Sud-Est (haitisk kreol: Sidès) er en af 10 provinser (département) i Haiti og som ligger på sydkysten af øen Hispaniola. Hovedbyen er Jacmel. Provinsen har 518 200 indbyggere (2002) og et areal på 2 023 km². Den grænser op til provinserne Nippes, Ouest, Sud og til Den dominikanske republik

Provinsen är inddelt i tre arrondissementer (arrondissements) som hver er inddelt i 10 kommuner (communes).

* Bainet Arrondissement

* Bainet

* Côte-de-Fer

* Belle-Anse Arrondissement

* Belle-Anse

* Anse-à-Pitres

* Grand-Gosier

* Thiotte 
Kort (geografi) - Sud-Est (Sud-Est)
Land - Haiti
Haitis flag
Haiti [ha'iti] er et land der grænser op til Den Dominikanske Republik og er beliggende på den vestlige tredjedel af øen Hispaniola i det Caribiske Hav, øst for Cuba. Landet er en tidligere fransk koloni og var et af de første amerikanske lande efter USA, som erklærede sin uafhængighed. Hovedstaden er Port-au-Prince. Landet er en af de fattigste nationer på den nordlige halvkugle. Trods indsatser fra f.eks. FN er landet hæmmet af udbredt kriminalitet og politisk vold. Vigtige handelspartnere er USA, Canada og Japan. Vigtige importvarer er madvarer, levende dyr, råvarer og kemikalier. Vigtige eksportvarer er elektrisk udstyr, tekstiler og kaffe.

Haiti var oprindelig en fransk koloni (Saint-Domingue), men efter et slaveoprør ledet af Toussaint L'Ouverture erklærede landet sig uafhængig af Frankrig i 1804. Befolkningen er, til forskel fra sit østlige naboland, hovedsagelig af afrikansk oprindelse.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
USD Amerikanske dollar (United States dollar) $ 2
HTG Gourde (Haitian gourde) G 2
ISO Sprog
FR Fransk (French language)
HT Haitisk (Haitian Creole language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Dominikanske Republik 
Subnational enhed
Land, State, Region,...
By, Landsby,...