Kort (geografi) - Volodymyr (by) (Volodymyr-Volynskyi)

Volodymyr (Volodymyr-Volynskyi)
Volodymyr (Володимир; Włodzimierz) (fra 1944 til 2021: Volodymyr-Volynskyj) er en by i det historiske landskab Volhynien i det nordvestlige Ukraine. Byen har indbyggere og er administrativt centrum i Volodymyr rajon i Volyn oblast.

Volodymyr ligger ved floden Luga. Byen blev første gang nævnt i 988 og var en vigtig by i det gamle Kijevrige som det historiske center af landskabet Volhynien og senere den historiske hovedstad i Fyrstendømmet Volhynien. I 1366 blev byen polsk, og var en del af Den polsk-litauiske realunion frem til 1795. Byen blev efter Polens tredje deling russisk, før den efter Den polsk-sovjetiske krig igen kom under Polen i 1919. I 1939 blev Volodymyr-Volynsk indlemmet i den Ukrainske SSR som en del af Sovjetunionen.

 
Kort (geografi) - Volodymyr (Volodymyr-Volynskyi)
Land - Ukraine
Ukraines flag
Ukraine er et land i Østeuropa. Det grænser op til Rusland mod øst, Hviderusland (Belarus) mod nordvest, Polen, Ungarn og Slovakiet mod vest, Rumænien og Moldova mod sydvest, og Sortehavet og Det Azovske Hav mod henholdsvis syd og sydøst. Ukraine er i øjeblikket – ud over nedennævnte russiske invasion af de østlige republikker – involveret i en territorialstridighed med Rusland over Krimhalvøen, som Rusland besatte i 2014, men som Ukraine samt hovedparten af det International samfund anerkender som ukrainsk.

Ukraine er verdens 46. største land. Ukraine har et indbyggertal på 44,13 millioner. Det er dermed det 32. folkerigeste land i verden.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
UAH Ukrainske hryvnia (Ukrainian hryvnia) â‚´ 2
ISO Sprog
PL Polsk (Polish language)
RU Russisk (Russian language)
UK Ukrainsk (Ukrainian language)
HU Ungarsk (Hungarian language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Hviderusland 
  •  Moldova 
  •  Polen 
  •  Rumænien 
  •  Rusland 
  •  Slovakiet 
  •  Ungarn