Kort (geografi) - Bank of China Tower

Bank of China Tower
Bank of China Tower er en skyskraber i Hongkong, Kina. Bygningen blev designet af arkitekten I. M. Pei og er med sine 305 meter en af verdens højeste bygninger. Regner man bygningens to master med bliver højden hele 367,4 meter. Bygningen på 70 etager blev bygget i 1989 og ligger nær stationen Central MTR. Bank of China Tower var den højeste bygninger i Hong Kong og Asien 1989-1992 og blev den første bygningen udenfor USA som var højere end 1000 fod. Den er nu den tredje højeste skyskraber i Hong Kong, efter Two International Finance Center og Central Plaza.

 
Kort (geografi) - Bank of China Tower
Land - Hongkong
Hongkong (香港) er en særlig administrativ region ved det Østkinesiske Hav i det sydlige Kina med grænse til den kinesiske provins Guangdong. Hongkong, der var britisk, bestod oprindeligt udelukkende af øen Hongkong og den over for liggende halvø Kowloon samt en enkelt mindre ø. Efter en periode viste området sig at være for begrænset, og Storbritannien indgik en lejeaftale med Kina om et større landområde nord for Kowloon samt en række omkringliggende øer. Disse lejede områder blev betegnet New Territories. Byen Hongkong ligger på Hongkongøens nordside, hvor det smalle stræde mellem Hongkongøen og Kowloon udgør de ideelle naturmæssige betingelser for havnen Victoria Harbour.

Hongkong, som fra 26. januar 1841 var britisk kronkoloni, blev overdraget til Kina i 1997, og har i dag begrænset selvstyre under den kinesiske regering. Hongkongs indbyggertal ligger på omkring syv millioner, og landarealet er cirka 1.100 kvadratkilometer. Verdens tættest befolkede lokalitet, Mong Kok, ligger i Hongkong.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
HKD Hongkong-dollar (Hong Kong dollar) $ 2
ISO Sprog
EN Engelsk (English language)
ZH Kinesisk (Chinese language)
Kvarter (by) - Land