Kort (geografi) - Monviso (Monte Viso)

Monviso (Monte Viso)
Monviso, eller Monte Viso, er et 3.841 meter højt bjerg i Alperne på den italienske, piemontesiske side af grænsen til Frankrig. Bjerget er kendt for sin pyramideform, og da det rager 500 m. højere op end bjergene rundt om er det synlig på lang afstand.

Monte Viso blev besteget første gang 30. august 1861 af William Mathews, Frederick Jacomb, Jean-Baptiste Croz og Michel Croz.

På nordsiden af bjerget er kilderne til floden Po, på den såkaldte Pian del Re (2.020 moh).

Et grænseoverskridende område på 4.270,8 km² (1.331,64 km² i Frankrig og 2.939,17 km² i Italien) blev i 2004 udpeget til biosfærereservat under UNESCOs Menneske og biosfære-programmet.

* Billeder

 
Kort (geografi) - Monviso (Monte Viso)
Kort (geografi)
Land - Italien
Italiens flag
Italien (Italia, officielt Den Italienske Republik (Repubblica Italiana) er en republik i det sydlige Europa ved Middelhavet. Det har grænse med Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord og Slovenien i øst. Italien omslutter desuden to småstater og enklaver i Italien: Vatikanstaten, der ligger i Rom, og San Marino, der ligger i Apenninerne omtrent midtvejs mellem Rom og Venedig. Italien har et samlet areal på 301.338 km², heraf landareal 294.140 km², og et mildt, tempereret middelhavsklima. På grund af landets form kaldes det Støvlelandet (på Italiensk: lo Stivale, "Støvlen").

De omkring 61 millioner indbyggere er de fjerdestørste blandt den Europæiske Unions medlemslande. Italien var opdelt i række småstater, men blev i 1861 samlet i et kongerige under Sardiniens konge Victor Emanuel 2.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
EUR Euro (Euro) € 2
ISO Sprog
CA Catalansk (Catalan language)
FR Fransk (French language)
IT Italiensk (Italian language)
CO Korsikansk (Corsican language)
SC Sardisk (Sardinian language)
SL Slovensk (Slovene language)
DE Tysk (German language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Frankrig 
  •  San Marino 
  •  Schweiz 
  •  Slovenien 
  •  Vatikanstaten 
  •  Østrig